top of page

Надпис за венец

Как да изберем надпис за венец или траурен букет


Много често, когато човек почине, ние поднасяме цветя или траурен венец на погребението. Чрез тях изразяваме съболезнованията си. Не винаги обаче успяваме да подберем точните думи. Ние от Небесна ще се опитаме да помогнем при избора на посланието за погребалния венец.
Какво трябва да се вземе предвид при избора на послание за погребални венци или букети?


Важно е да подберем добре посланията за погребалните венци, които изпращаме на близките. Затова трябва да вземем предвид няколко аспекта, преди да изберем съобщението: - Изреченията трябва да са кратки. Мястото е ограничено – пише се само от едната страна на лентата (от другата се вписва от кого е) – така че прецизността е ключова. Затова ще използваме ясно, конкретно и директно послание, което носи значение за нас и за починалия или за неговите близки. - Отношението, което сте имали към починалия. В зависимост от това, съобщението трябва да бъде лично или формално. Има послания за погребални венци, които могат да бъдат стандартни и други по-персонализирани. - Адаптирайте тона си. В погребалните венци, фразите за погребалната лента могат да бъдат лични, емоционални и дори хумористични. Това ще зависи от това какъв е бил починалият или връзката, която ви е обединявала. - Подписът. В повечето случаи посвещенията за погребалните венци носят името на човека или хората, които изпращат цветята (вашите деца, внуци и т.н.), а това също заема място на лентата, което трябва да знаете. - Посвещението. Не забравяйте, че въпреки че венецът ще бъде видян от вашето семейство и приятели, текстът му трябва да бъде адресиран до починалия, защото това е начин за прощаване и сбогуване. Не е същото да кажеш „дядо ти ще ни липсва“ и „ще ни липсваш“. - Персонализирано съобщение. Има фрази, които всички знаем и използваме, когато изказваме съболезнования на някого. Но въпреки че това са често повтарящи се думи, това не означава, че те нямат емоционално докосване. Разбира се, ако не искаме те да звучат като готови фрази, важно е посланието да се персонализира максимално. Така подписът или някакъв личен спомен ще покаже връзката ни с починалия.Най-подходящите послания за траурни венци


Като вземем предвид всичко по-горе, можем да кажем, че има много послания за погребални цветя и венци, които могат да бъдат подходящи, но контекстът е много важен при избора на правилните думи. Тук предлагаме няколко често срещани ситуации, в които една добре подбрана фраза може да има значение:


Послания от приятели

Когато приятел почине, посланието, което ще използваме за погребалния му венец, ще бъде близка, лична и със сигурност с емоционален и спокоен тон, може би дори хумористичен в някои случаи. Оставяме ви няколко идеи за послания на погребални венци за ваши приятели: 1. "Ще ни липсваш в офиса." 2. "Приятелите ти няма да те забравят." 3. "Мачовете вече няма да са същите." 4. "Лети високо, скъпи приятелю." 5. "Винаги в сърцата ни!" 6. "Винаги ще те помним. Твоите приятели от училище." 7. „С любов от отбора“. 8. "Вечен покой, приятелю." 9. "Почивай в мир, братко!"


Послания от семейството

За някой, който е загубил член на семейството, написването на изречение върху погребалния му венец не е лесно. В този случай съобщението е много лично, със специално емоционално докосване и с тон на близост, който трябва да изрази колко сме познавали починалия и до каква степен ще ни липсва. Ето няколко примера за послания на погребални венци за роднини: 1. "Много ще ми липсваш!" 2. "Носим спомена за теб!" 3. „Какъв късмет, че те имах като (дядо, баща и т.н.)!“ 4. "Няма да те забравим!" 5. "Пазим спомена за теб!" 6. "Винаги ще те нося в сърцето си." 7. "Ще ми липсват манджите ти, бабо." 8. "Семейството ти винаги ще те обича." 9. "Това не е сбогом, а ще се видим по нататък." 10. "Лети високо, татко!"


Послания от любим

Може би най-трудните думи за избор са тези, с които се сбогуваме с любимия човек. Да се ​​сбогуваме с нашия партньор не е лесно и затова от Небесна искаме да ви помогнем и със съобщенията за погребалните венци на любимия. С тях можете да изразите чувствата си, да покажете близост и внушение, и да се сбогувате по любящ начин с починалия: 1. "Винаги ще те обичам." 2. "Почивай в мир, любов моя." 3. "Невъзможно е да се сбогувам с теб, любов." 4. "Как боли това сбогуване!" 5. "Винаги ще те нося със себе си." 6. "Какъв късмет, че те срещнах!" 7. "Лека пръст, любов." 8. "Никога няма да те забравя, живот мой." 9. "Ще се срещнем отново." 10. "Ще ми липсват прегръдките ти." Любов за цял живот, семейство, приятели...


Погребалните венци са знак за съболезнования към близките на починалия, но те са и начин да изразим чувствата си към тази загуба. Ето защо тези кратки съобщения пазят ценно съдържание, тъй като предават спомена, който всеки има за починалия в зависимост от личната си връзка. Когато връзката е по-малко близка, сте склонни да използвате стандартни послания. Ако обаче това е някой важен за вас, важно е да персонализирате съобщението, така че всички хора, които са познавали починалия, да се чувстват свързани с вашите думи.


7 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page